måndag 29 oktober 2012

Det var ju tävling i helgen!

I lördags så begav vi oss mot Mjölby/Skänninge på årets upplaga av Marknadsnatta. Med i högern var Robin "Mogata" och som service var det pappa och Kaparn. Vi gav oss ut mot första sträckan som startnummer 121 och vi var väll nervösa båda två. Min första riktiga tävling på 1 år, och Robins första notade.

Första sträckan var snabb, med mycket vinklar osv. Noterna satt klockrent och jag fick en bra känsla i bilen. Skönt att det fungerade för en gångs skull. Kom in i mål med en 9e tid i klassen som vi var mycket nöjda med. Det var 19 startande i vår klass förövrigt.

Transporten till SS2 var på hel 6 mil ner mot boxholms trakterna och när vi kom fram så kände jag igen mig lite. Det var nämligen samma sträcka som vi åkte notträning på med Sandberg förra året. Visste att det fanns några fulingar där inne. Det är en ganska knixig sträcka, men riktigt frän tyckte jag. Kom in i mål och tänkte inte så mycket på hur tiden blivit för vi var borta i noterna för en stund mitt inne på sträckan. Men det visade sig att vi hade 5e bästa tid där inne. Så nu hade vi klättrat till 7e plats av 19 i klassen.

Service: Behövde inte göra så mycket, fick lite mat och drack lite grann och kände på hjul osv. innan vi gav oss iväg för 3e sträckan. På transporten dit så var det väldigt isigt och halt på vägen och i starten fick vi skriva under att även sträckan var av den halare sorten.

Efter starten gått på SS3 så drog vi iväg med ett fint tempo som jag klarade av, MEN tyvärr inte så länge till. Efter bara någon km. in så var det ruskigt halt i en böj som inte hade varit någonting i vanligt underlag och det blev herrelös bil. Gick i en sten av större modell precis bakom dörren på passagerarsidan och vände runt på vägen och ner i skogen på andra sidan. Fick hjälp upp ur diket av de andra ekipagen som gjort precis samma sak som mig. men kunde inte fortsätta därifrån utan fick parkera för dagen. Bakaxeln hade nämligen givit vika och satt inte där den skulle direkt.

Vi körde sträckan ut efter följebilarna åkt förbi och lastade vid målet. Hem och rev isär åbäket igår (söndag) och även åkte och visa upp den för Eino som är duktig på att dra i plåt. Efter det blev det full fart i verkstan med att riva ur all inredning för att sedan köra ner den till Eino idag igen, och efter att vi dumpat av rallybilen där så fortsatte vi neråt Kisa för att hämta en donatorbil för att plocka bakskärm, dörr och bakaxel ifrån..

Får väll se när plåtisen är klar men målet just nu är att starta i Novemberskölden i Nässjö på lördag 3/11. Bilen kommer inte vara vacker, men det duger nog ;) hehe.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar