söndag 10 maj 2015

Rally Gotland

Firade valborg på färjan från Oskarshamn över till Gotland det här året. Rally Gotland skulle nämligen köras 1 & 2a maj, första deltävlingen i Svenska Rallycupen som är tanken att jag ska köra 2015.

På fredagen så hade vi gott om tid, skulle anmäla och besiktiga vid 13-tiden nångång och sen så drog tävlingen igång 16.30. Med vårt höga startnummer så startade vi inte förens 18.57 och det var 3 SS som skulle avverkas på kvällen. Ljusboxen var på ifall det skulle bli avbrott eller så, men vi behövde aldrig slå på den. Där emot så hade jag lite problem med vädret och väglaget överlag. Det spöregnade och vägarna var oerhört hala och spåriga, vi fick vattenplaning flera gånger. Körningen kändes verkligen inte bra och tiderna var heller inte speciellt bra och man undrade lite varför folk egentligen åker tävlingen, hade inte kul alls på fredagkvällen.
Efter kvällens 3 SS så plockade vi av extraljusen och gjorde egentligen ingenting mer på kvällsservicen då regnet verkligen öste ner.

På Lördagen skulle 5 SS köras och vi började med långsträcka 2,4 mil på Tofta skjutfält. Mycket rakor och vinkelvägbyten vilket inte passar en tung 940 voc direkt, hann aldrig få upp någon fart innan det var dags att bromsa bort den för det kom en vinkel. Bitvis bra och frän väg på sträckorna men väldigt mycket spår och dåliga partier också. Vägarna var verkligen speciella som man hört folk säga innan, träden står nästintill på vägen så noterna kändes inte alls som "hemma" då man kan skära kurvorna med sikten. Så även de snabba böjarna kändes som de svängde mer än de gjorde vilket gjorde att jag fegade lite. När de 8 SS hade körts så slutade vi på en 7 plats i klassen av 15 startande, får vara nöjda med insatsen och att bilen är hel. Hela 86 ekipage bröt tävlingen. Huvudsaken är att vi tog oss runt tävlingen och fick med oss viktiga poäng till cupen.

Det var en upplevelse att köra Rally Gotland och det var kul att testa, men tror inte jag kommer tillbaka dit med en vocare igen, bilen är alldeles för slö för den typ av väg och jag är lite för feg när det kommer till de absolut sämsta partierna. Men nu laddar vi om för Rally Karlstad som är nästa deltävling i SRC den 30/5. 



/ Samuel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar